Uždaryti

Peršalimas

Jūs esate čia: Namai » Sveikata » Augalų savybės » Receptai » Peršalimas

Peršalus

Peršalus niekuomet nevalgykite rūgštaus maisto. Nevalgykite šalot maisto ir negerkite šaltų gėrimų. Nevalgykite ridikėlių.
Kuo ilgiau sėdėkite prie ugnies. Ugnis ištraukia iš organizmo toksnus prakaito pavidalu.
Miegokite taip, kad pėdos būtų aukščiau nei galva; tada į ją pritekės daugiau kraujo.

Atsikosėjimą lengvinantys vaistingieji augalai

Pelkinis gailis, kulkšnė, veronika, alavijas, astrai, vyšnios, grikis, debesylas, barkūnas, raudonėlis, šventagaršvė, figos, putokšlė, dobilai, europinė pipirlapė, didžiažiedė tūbė, dilgėlė, svogūnas, avietė, plautė, šalpusnis, kadagys, kiaulpienė, vaistinis putoklis, raktažolė, gyslotis, varputis, ridikai, mėlynasis palemonas, plikasis saldymedis, krapas, pankolis, ferula, krienas, čiobrelis, pievinis pelėžirnis, trispalvė našlaitė, šilkmedis, eukaliptas, svarainiai, abrikosai, liepa, serbentai, obuolių žievės arbata, putino uogos.

Gripas

Gydo: pelkinis žinginys, vingiris, pelkinis gailis, storalapė bergenija, rusiškasis saliavis, dilgėlė, avietė, kadagio dūmai, liepa, šalpusnis, termopsis, kelminis papartis, beržas, bazilikas, svogūnas, saldusis apelsinas, česnakas, obuolių medus.

Lygiomis dalimis sumaišyti trintus česnakus su medumi. Prieš miegą suvalgyti šio mišinio 1 v.š., užgeriant virintu vandeniu.

Specialus kompresas: vilnonės medžiagos skiautę suvilgyti acto, alyvų aliejaus ir kamparo mišinyje. Kompresą nakčiai pridėti prie krūtinės ir šiltai apkloti.

5 gvazdikėlius užberti 1 st. cukraus, užpilti 0,5l vandens ir 300ml raudono sauso vyno. Gautą antpilą virti tol, kol liks pusę skysčio.
Išsimaudyti karštame vandeny, gerai nusišluostyti, išgerti pusę stiklinės vyno antpilo. Išprakaitavus, dar kartą gerai nusišluostyti, atsigulti į lovą, užsidėti karštą pūslę ir šiltai apsikloti.
 

uždaryti

Pastabos administratoriui

Jei šiame straipsnyje pastebėjote neteisingą faktą ar klaidą, galite apie tai pranešti redakcijai. Prašome užpildyti formą ir paspausti „Siųsti“